nedjelja, 06 Februar 2011 10:16

Bosna i Hercegovina - Mala zemlja sa velikim srcem

Autor
Ocijeni
(0 glasova)
Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja će vas očarati svojim prirodnim ljepotama i gostoprimstvom.
Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja će vas očarati svojim prirodnim ljepotama i gostoprimstvom. Sa jako bogatom i dugom istorijom, Bosna i Hercegovina se okitila srednjovjekovnim gradovima koji su u prošlosti imali jako veliki kulturni ali i politički utjecaj na život tog doba u regionu.

Rijeke koje izviru ispod bosanskohercegovačkih planina, kristalno čistom vodom isklesale su sebi tokove i osigurale nezaboravan doživljaj svakome ko se odluči za izlet u prirodu i posjet bilo kojoj od ovih ljepotica.

Bosanske planine koje se uzdižu visoko iznad bh gradova su idealno mjesto za zimske i ljetne planinske odmore sa jako bogatim i raznovrsnim sadržajima u kojima svako može pronaći sebe.

Bosanski gradovi, od kojih svaki ima svoju priču i mjesto će vas očarati bogatsvom raznovrsnih kultura koje su kroz istoriju dolazile, prolazile, zadržavale se i odlazile iz Bosne i Hercegovine, svaka ostavljajući za sobom po nešto kao pečat da su bile tu.

I na kraju, kao ljepilo koje povezuje sva ova bogatstva, tu su Bosanci i Hercegovci - ljudi bez kojih bi sva ova bogatstva i ljepote bile kao bilo koji gradovi, rijeke, planine i jezera u svijetu. Oni su ti koji svojim gostoprimstvom i druzeljubivošću čine ovu zemlju tako posebnom i bogatom.
Čitano 22929 puta
Prijavi se pa komentiraj