nedjelja, 30 Decembar 2012 19:39

Doživi Vlašić

Autor
Ocijeni
(1 Glasaj)
Dobro došli na Vlašić, po visini drugu planinu u BiH, i trenutno vjerovatno najpopularnije zimsko odmorište. Namjerno nisam rekao skijalište nego odmorište jer staze za skijanje su na drugim planinama vjerovatno bolje i ima ih sigurno više ali ste ovdje na pravom mjestu ako hoćete da se dobro provedete.

Pošto je u trenutku pisanja ovog teksta zimski period, red je da se priča o ovoj BiH ljepotici sa muškim imenom. Vlašić je jako poznat po nekoliko stvari: siru, ovcama i naravno po snijegu i zimovanju. O siru ću u nekom drugom tekstu, a sad ću se osvrnuti na sve veću popularnost ove planine vezanu za zimski period i odmor na planini.

Na Vlašić ćete najljepše doći iz Travnika. Ne znam je li najlakše ali ako na putu do Vlašića svratite do Travnika, tu napravite malu pauzu, i počastite sebe i svoj želudac travničkim ćevapima bit će vam jasno o čemu pričam. Uzgred rečeno u Travniku su najbolji ćevapi u BiH a samim tim i u cijelom svijetu. Drugačije će vam reći samo oni koji su ćevape probali samo u svojoj mahali. Da se vratim Vlašiću. Iz Travnika ćete krenuti putem Vlašića i samo pratiti druge koji idu istim tim putem. Ako budete imali sreće cesta neće biti zatrpana snijegom i nećete imati problema sa mimoilaženjem sa drugim autima i vrlo brzo i bezbjedno ćete stići na Babanovac.

Što se tiče smještaja na raspolaganju vam je sad već popriličan broj hotela, ali ako ste imali sreće ili ako budete imali sreće rezervisat ćete si kolibu ili neki od apartmana u jednoj od planinskih kuća/koliba. Tu konačno odmor može da počne i tu ste naravno prepušteni sami sebi da izaberete šta vam se od sadržaja sviđa. Bilo da želite skijati ili boardati, ili ste ipak u štimungu za neko od gastronomskih uzbuđenja sve vam je dostupno i svi će se radovati što vas vide. Na vama je da si poželite fino vrijeme i snijeg i uživate u vašem ostanku.

Umalo zaboravih, rekao sam da je Vlašić zadnjih godina postao jako popularan. Ne znam zbog čega je tako, možda zbog infrastrukture koja se izgradila zadnjih godina i raznih dnevih i noćnih sadržaja koji su dostupni posjetiteljima, ili jednostavno zato što su se jednostavno uspjeli izreklamirati. Uglavno i ja sam pročitao i čuo tu informaciju što u raznoraznim medijima što iz priča drugih ljudi. Bilo kako bilo, na Vlašiću vam sigurno neće biti dosadno.

Čitano 7812 puta
Prijavi se pa komentiraj